Levnější potraviny mohou vyjít dráž

Přidej hodnocení

Myslíte si, že nákupem levných potravin primárně ušetříte? I když si to mnoho lidí myslí, je to velký omyl. A to z toho důvodu, že v konečném důsledku zaplatí mnohem více peněz, než za kvalitu. Právě to dnes potvrzuje nejenom mnoho testů, ale můžeme si to ověřit i my sami. Podívejme se společně na několik zajímavých případů.

Křehčené nebo běžné maso?

Právě tento příklad je jedním z nejmarkantnějších, které existují. Právě křehčené maso je totiž dokonalou ukázkou toho, jak jako spotřebitelé můžeme kupovat něco zcela jiného, než chceme. Jde totiž o maso, které obsahuje velké množství vody, která je do něho vstřikována. Tím se samozřejmě zvyšuje jeho hmotnost. Celkově je sice levnější, ale pokud všechna voda v rámci tepelné přípravy zmizí, zjistíme, že s ohledem na gramáž získáme mnohem méně masa. A tak ve výsledku zaplatíme celkově za gram skutečného masa mnohem více. A to proto, že jinak kupujeme pouze předraženou vodu.

Filé nebo čerstvá ryba

I druhým příkladem je situace, kdy můžeme koupit jenom předraženou vodu. Je pravda, že cena čerstvého rybího masa se může zdát poměrně vysoká. I zde proto lidé volí raději alternativu právě v podobě mraženého filé. Ani to ale není nijak dobrá volba, jelikož i to obsahuje poměrně velké množství vody, která následně zmizí a masa je méně, než jsme si mysleli.

Jak jsou na tom uzeniny?

I na těch se dnes snažíme ušetřit. Ani zde není dobrou volbou jít po ceně. Proč? Jelikož místo skutečného masa kupujeme jenom náhražky v podobě mouky a dalších příměsí. Sice sníme 100 gramů salámu, ale skutečného masa zkonzumujeme jenom pár desítek procent. To se podepíše i na to, že tělo tak nezíská tolik potřebné živiny, které by získat mělo nebo chtělo. A i na to je aktuálně dobré myslet, pokud chceme nejenom dobré, ale i cenově výhodné jídlo.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *