Zmrzlina

Přidej hodnocení

Koblihová zmrzlina – těžký propadák s lákavým obalem

Protože miluji kvalitní zmrzliny a zvláště v letním období si je rád dopřeji, ať už jde o poctivé smetanové zmrzliny, osvěžující ovocné sorbety nebo různé nanuky, novinka v českých mrazících boxech s originálním názvem Koblihová zmrzlina nemohla uniknout mojí pozornosti. Zaujala mě především obalem, na kterém je Homer Simpson a tak jsem se rozhodl tuto novinku, kterou vyrábí česká firma Pinko, vyzkoušet. Po přečtení jejího složení jsem sice nečekal žádný zázrak, ale bohužel zmrzlina byla ještě horší, než jsem si vůbec dovedl představit.

 

Atraktivní obal se smutným obsahem

Koblihová zmrzlina s Homerem Simpsonem se prodává ve třech příchutích – vanilková, čokoládová a banánová. Všechny se skládají ze samotné zmrzliny s tím, že v horní části je jakási poleva, díky které zmrzlina svrchu vypadá jako donut. Nápad je to sice sice zajímavý a originální, bohužel provedení katastrofální.

 

Zmrzlina i poleva prakticky bez chuti

Nejdřív začnu polevou. U vanilkové zmrzliny je v horní části růžová poleva. Ta bohužel nemá vůbec žádnou chuť a byla tak strašná, že jsem skoro na pochybách, jestli je určená k jídlu nebo se má jen odloupnout a vyhodit. Tohle opravdu nemůže chutnat snad nikomu. Pokud jde o samotnou „vanilkovou zmrzlinu“, tak ta bohužel neviděla vanilku ani z rychlíku. Nemá prakticky žádnou chuť a chuť vanilky v ní vůbec neucítíte. Celkově je to tedy totální propadák a skoro se divím, že společnost Fox dala licenci k použití Simpsonů na takový výrobek.

 

Složení na obalu nikdy nelže

Že koblihová zmrzlina nebude moc dobrá jsem tušil už ze složení, které je napsané na obalu. Pokud se chcete vyhnout nákupu špatné a nechutné zmrzliny, určitě si pozorně čtěte jejich složení, protože podle něj poznáte kvalitní zmrzlinu. Opravu dobré zmrzliny se rozhodně nedělají z rostlinného tuku a odstředěného mléka, ale z poctivé smetany. Bohužel opravdu kvalitní jsou u nás pouze dvě – Haagen Dazs a Ben & Jerry’s.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *